Όταν ζητούν παραμύθι & εσύ ονειρεύεσαι το κρεβάτι σου… υπάρχει λύση!

new-2Γενικά διαβάζουμε παραμύθι πριν κοιμηθούμε…

Κάποιες βδομάδες διαβάζουμε κάθε μέρα. Κάποιες άλλες διαβάζουμε μία – δύο φορές τη βδομάδα. Κάποιες βδομάδες, δε διαβάζουμε καθόλου.

Όταν είμαι σε χαλαρό «mood», τους αφήνω να διαλέξουν βιβλίο. Αν είμαι σε πααααρα πολυυυυυ χαλαρό «mood» και δεν έχουμε αργήσει να ξαπλώσουμε, διαλέγει ο καθένας το δικό του (οπότε 2 παραμύθια).

Υπάρχουν βράδια που δεν αντέχω το διάβασμα, οπότε τους λέω μία σύντομη δική μου ιστορία. «Μαμά μια και είσαι κουρασμένη θα μας πεις μια μικρή ιστορία από το μυαλό σου» ; μου λέει ο Γιώργης.

Υπάρχουν και «εκείνα» τα βράδια που δεν αντέχω Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ ! Κλείνουν τα μάτια μου… ή τέλος πάντων δεν έχω όρεξη βρε παιδί μου! (τι, εσείς έχετε πάντα;)
«Εκείνα» λοιπόν τα βράδια…  Α Ν  τη γλιτώσω από το Ντουέτο «Θε-Λου-Με Πα-Ρα-Μύ-Θι», δίνουμε φιλιά και πάμε για ύπνο…

Αν δεν τη Γλιτώσω…; Έχω βρει τη ΛΥΣΗ μου!

Παιδικό Βιβλίο: «Ιστορίες με Πειρατές»

Το βρήκα τυχαία σε κατάστημα με παιχνίδια του Βύρωνα. Το πήρα 7,5€ και το αγάπησα.

Γιατί;
Γιατί είναι ιδανικό για «εκείνα» τα βράδια που δεν αντέχουμε καθόλου. Είναι σύντομες ιστορίες (σε 2 λεπτάκια τις έχεις διαβάσει), καλογραμμένες με ωραία εικονογράφηση. Έτσι είναι ευχαριστημένα και τα μικρά και εγώ. Δε νιώθω τύψεις πως ήθελαν παραμύθι και «Εγώ» δεν τους διάβασα. Μάλιστα κάποιες φορές διαβάζουμε και 2η ιστορία BONUS!

Αναζητώντας το , είδα πως το έχει ο ΙΑΝΟΣ και ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ.

Κόστος: γύρω στα 7.5€

Info: Αποτελείται από 20 ιστορίες με πειρατές. Η κάθε ιστορία περιγράφει μία έννοια: συντροφικότητα, αλληλεγγύη, φιλία, πείσμα, αγάπη, οικογένεια κ.α.

Περίληψη του Συγγραφέα:
Ποιο παιδί, μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σαλπάρει με ένα φανταστικό πλοίο γεμάτο φοβερούς κουρσάρους, αγέρωχους καπετάνιους και ατρόμητους πειρατές; Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα διαβάσετε περιπετειώδεις ιστορίες με ήρωες που διασχίζουν φουρτουνιασμένους ωκεανούς, μάχονται με τρομερούς καρχαρίες και κυνηγούν θησαυρούς, οι οποίοι δεν είναι πάντα το χρυσάφι και τα μαργαριτάρια, αλλά ή συντροφικότητα, η αλληλεγγύης και η φιλία.

Συγγραφέας: Μανέρου Μαρία (αν & πιθανολογώ πως είναι Maria Maneru)
Εκδότης: Τζιαμπίρης- Πυραμίδα

 

Advertisement