Οδηγός για τον Πόρο (μια και πλησιάζει το καλοκαιράκι)

Προσοχή: Δεν κρύβεται καμία έμμεση διαφήμιση πίσω από τις προτάσεις…. αλλά καθαρά η υποκειμενική μου άποψη μετά από 8 -σχεδόν συναπτά- έτη που πηγαίνουμε στον Πόρο…!

Καλή ανάγνωση!

Το νησί αυτό… απλά το λατρεύουμε…! το νιώθουμε σαν το σπίτι μας!

 

Οδηγός για τον Πόρο

 

TipS αν είστε Οικογένεια με Παιδιά:

Επειδή λογικά για να με διαβάζεις, θα έχεις παιδιά… Μη δελεαστείς από χαμηλές τιμές… και κλείσεις δωμάτια που είναι πιο μέσα & προς τα πάνω στο ΑΣΚΕΛΙ… χωρίς δρόμο, σε ανηφόρες κλπ… θα ταλαιπωρηθείς πολύ για να ανέβεις με πιτσιρίκια, καρότσια, τσάντες κλπ, συνήθως έχουν πολλά σκαλιά, ανηφόρες , αλλά ακόμη και με αυτοκίνητο.. ο δίσκος ίσως θέλει φτιάξιμο….! Αν είσαι χωρίς παιδιά.. Οκ….! Μέσα στην Πόλη φυσικά και αξίζει να μείνεις, άλλωστε θα πηγαίνεις και βόλτα το βράδυ… απλά πιθανόν να έχεις θέμα με το παρκάρισμα. Οπότε βρες αν μπορείς, οικογενειακό δωμάτιο στο Ασκέλι (χαμηλά) ή στην Πέρλια και Νεώρειο.

Επειδή λογικά θα μπερδευτείς με το σχήμα της Χώρας του νησιού… παρατήρησε το Βίντεο και δες πως απλά… η Χώρα είναι σαν ένας κύκλος που κλείνει στο Γεφυράκι. Οπότε φτάνοντας στο λιμάνι είτε προς τα δεξιά πας, είτε προς τα αριστερά.. θα καταλήξεις στο Γεφυράκι…

Στο τέλος του άρθρου δες tip σχετικό με παρκάρισμα…

 

Προτάσεις για Διαμονή με ΠΑΙΔΙΑ :

Helen Hotel (Ασκέλι): Προς το τέλος του Δρόμου, μπροστά στη θάλασσα. Αν θες να μείνεις εκεί, στα 80 μέτρα έχει παραλία. Από κάτω έχει μεγάλο οικόπεδο με μικρή παιδική χαρά, άπλα για ποδήλατο και την ταβέρνα Ευρυάλη, με ωραίο φαγητό. Κάνεις βόλτα με τα πόδια στο Ασκέλι. Αν θες να πας Πόρο είναι 1 χλμ. Βρίσκεις Πάρκινγκ στον πλαϊνό δρόμο πάντα…. (βασικό). Δεν έχει ασανσέρ, οπότε σε δωμάτιο του 1ου είναι καλύτερα.. αν είστε με παιδιά μην προτιμήσετε τα δωμάτια του 2ου ορόφου. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής.. Νομίζω πως ξεκινά από 50€ (πρέπει να πάρεις από τώρα όμως γιατί έχει πολλή δουλειά) . Όλα τα δωμάτια είναι Μεγάλα – σαν μικρό διαμέρισμα. Έχουν 2 ΥΔ – το ένα με διπλό κρεβάτι και το άλλο με 2 μονά.  Ένα μεγάλο Χωλ, Μεγάλο μπάνιο και ξεχωριστή Κουζίνα. Όλα έχουν μπαλκόνι που βλέπει θάλασσα προς το ΠΛΑΙ. Η Κουζίνα έχει τα πάντα εκτός από φραπεδιέρα… ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΔΩΜΑΤΙΑ και Δροσερά. Πιθανόν να μην ανοίξεις ποτέ Air-condition… Οι ιδιοκτήτες είναι απλά ΑΨΟΓΟΙ. Από κάτω διατηρούν το εστιατόριο ΕΥΡΥΑΛΗ με πολύ ωραίο φαγητό. Ο Κος Μάνθος, η σύζυγος και οι Κόρες του.

Τηλέφωνο: 22980 25601

—————————–

Nikis Village (Πόρος, περιοχή Πέρλια) : Δεν έχω μείνει αλλά είναι οικογενειακό από όσο ξέρω… έχει παροχές (πισίνα – προαύλιο χώρο για τα παιδιά, σνακ μπαρ,  θάλασσα από κάτω κλπ) είναι και κοντά στην Πόλη… με περπάτημα κανένα 15’ είσαι μέσα στο Πόρο.. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής.. Νομίζω πως ξεκινά από 40€. Προσφέρει και δυνατότητα για πρωινό, έχει πολύ άνετα δωμάτια, με πολύ ωραία  θέα στην Πόλη του Πόρου. Βρίσκεις να παρκάρεις από έξω.

Τηλέφωνο: 22980 23423

—————————–

Παύλου (Νεώρειο) : Βρίσκεται στο ΝΕΩΡΕΙΟ. Δεν έχω μείνει, αλλά ξέρω πως είναι καλό για οικογένεια. Έχει δική του παραλία – και εστιατόριο. Επίσης ένα χλμ από την Πόλη. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής.. Νομίζω πως ξεκινά από 60€… αλλά με πρωινό. Εχει άνετα δωμάτια, με θέα θάλασσα και άνετο πάρκινγκ. Εχει και προαύλιο χώρο για τα παιδιά.

Τηλέφωνο: 22980 22734

—————————–

Ροδής  Στούντιο :  Βρίσκεται στο Ασκέλι ,  μπροστά στη θάλασσα. Αν θες να μείνεις εκεί, στα 80 μέτρα έχει παραλία. Είναι δίπλα στο HELEN & στην ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΥΡΥΑΛΗ – κάνεις βόλτα με τα πόδια στο Ασκέλι – αν θες να πας Πόρο είναι 1 χλμ – βρίσκεις Πάρκινγκ στον πλαϊνό δρόμο πάντα (βασικό). Δεν έχει ασανσέρ, οπότε αν είσαι με παιδιά, σε δωμάτιο του ΗΜΙΟΡΟΦΟΥ κ του 1ου είναι καλύτερα..  – Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής.. νομίζω πως ξεκινά από 40€ (πρέπει να πάρεις από τώρα όμως γιατί έχει πολλή δουλειά). Όλα βλέπουν θάλασσα, έχουν ΕΞΟΠΟΛΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Τηλέφωνο 694 252 33 38 (δεν έχω μείνει αλλά έχω μείνει στο HELEN ακριβώς απέναντι)

—————————–

Θεοδώρα Ασκέλι:  Δεν έχω μείνει, αλλά είναι σχεδόν μπροστά στη θάλασσα. Έχει δικό του πάρκινγκ μπροστά από τα δωμάτια. Πας με τα πόδια στην παραλία του ΑΣΚΕΛΙΟΥ , η οποία είναι 2 λεπτά το πολύ. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής..

Τηλέφωνο 6940776665 (δεν έχω μείνει αλλά έχω μείνει σε σπίτι ακριβώς απέναντι)

—————————–

Cascade Apartments (Ασκελι) : Είναι πολύ ωραίο απλά δεν έχει θέα και δεν είναι κοντά σε θάλασσα. Προτείνω να μείνεις σε δωμάτιο από ισόγειο και πάνω και αν μπορείς στο ανακαινισμένο κτίριο – έχω μείνει και εκεί – Είναι ωραίο για παιδιά γιατί έχει πολύ ωραία πισίνα , μεγάλο προαύλιο χώρο με καφέ-σνακ κλπ, ξαπλώστρες και τραπέζια. Μπορείς να παρκάρεις άνετα έξω από τα δωμάτια, απέχει 250 μέτρα από τη θάλασσα. Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής.. Νομίζω πως ξεκινά από τα 40€ με ένα τυπικό & ευχάριστο πρωινό το πρωί στην πισίνα… (τοστάκι χυμό κλπ)… Εχει πολύ καλούς  ιδιοκτήτες.

Τηλέφωνο:  22980 24074

—————————–

MAGDAS Apartments (Ασκελι) : Είναι πολύ ωραίο απλά δεν έχει θέα και δεν είναι κοντά σε θάλασσα. Αξίζει αν είσαι με παιδιά γιατί έχει πολύ ωραία πισίνα  με νεροτσουλήθρες παιδότοπο, μεγάλο προαύλιο χώρο κλπ. Εχει εστιατόριο και σνακ μπαρ (δικό του) με τραπέζια γύρω από την πισίνα.  Μπορείς να παρκάρεις άνετα, Απέχει 250 μέτρα από τη θάλασσα. Δεν έχει θέα. Πρέπει να πάρεις νωρίς γιατί έχουν πολλή δουλειά.. Συνήθως μπορείς να κλείσεις τιμή που να συμπεριλαμβάνει πρωινό και γεύμα… Το κόστος κυμαίνεται αναλόγως εποχής..

Τηλέφωνο:  22980-23157

————————–

Εμείς τα τελευταία χρόνια ψάχνουμε από τώρα και νοικιάζουμε δωμάτιο ή σπίτι με το μήνα ή με την εβδομάδα– απλά θέλει πολύ κυνήγι – αν έχεις καλή παρέα που μπορείς να μοιραστείς το ποσό.. είναι καλά. Διαφορετικά δεν ξέρω αν αξίζει….

Επίσης ωραία -αν πετύχεις όμως καλή τιμή- είναι τα:  Golden View Και το hotel AIGLH στο ΑΣΚΕΛΙ καθώς και το ΧΕΝΙΑ POROS στο ΝΕΩΡΕΙΟ. Απλά συνήθως τον Αύγουστο είναι Ακριβά. (Υπάρχει κ το SIRENE BLUE – είναι ωραίο. Oμως θεωρώ πως είναι πανάκριβο σε σχέση με όσα σου προσφέρει).

 —————————

Παραλίες: ΟΛΕΣ είναι οργανωμένες – με ξαπλώστρες, καντίνα κλπ.

 1. Ασκέλι Κεντρική Παραλία : Υπάρχει μπαράκι, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια – μπορείς δηλαδή να βολτάρεις λιγάκι. Η παραλία έχει Αμμουδιά (έξω έξω έχει σε κάποια σημεία λίγες πέτρες) και είναι οργανωμένη.  Καλή για παιδιά.  Συνήθως 12-3 γίνεται χαμός… απλά εμείς πάμε ούτως ή άλλως πριν ή μετά – λόγω Ήλιου.

Ασκέλι Μικρή παραλία μετά το περίπτερο :  Θα συναντήσεις ακόμη μία μικρή οργανωμένη παραλία (πιο μικρή με λιγότερες ξαπλώστρες κλπ – δίπλα στα θαλάσσια σπορ). Και εκεί μπορείς να παραγγείλεις καφέ κλπ.

 1. Μοναστήρι : Υπάρχει καντίνα με καλαμάκια, καφέδες, σάντουιτς κλπ. Είναι 2 λεπτά με το αμάξι από το Ασκέλι, 15 λεπτά με τα πόδια – λίγο όμως ανηφορικά στην αρχή. Μέσα έχει Αμμουδιά, αλλά μόλις πατάς νερό, δηλαδή όταν μπαίνεις έχει πέτρες.  Οι Ντόπιοι λένε πως μαζί με τη ΒΑΓΙΩΝΙΑ είναι η πιο καθαρή.. Προσωπικά αυτό το θεωρώ υποκειμενικό,  αναλόγως καιρού, αέρα κλπ.
 2. Νεώρειο : Εχει 3 παραλίες που αξίζει να πας α) το Νεώρειο β) το Λιμανάκι της αγάπης (Love Bay)  και γ) την Calypso (κάτω από το Ξενία). Οι (β) και (γ) είναι μέσα στα Πεύκα… με καντίνα που έχει καφέδες και φαγητό, παγωτά κλπ. Με το αμάξι είναι 5-7 λεπτά από Ασκέλι – έχει κ κάποιες ταβέρνες κοντά… ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ με ωραία αμμουδιά κ ΠΟΛΥ ΙΣΚΙΟ. Απλά στην (β) για να βρεις ξαπλώστρα πρέπει μέχρι τις 10.30 – 11 αν είναι ΣΚ να είσαι εκεί.. Τις καθημερινές είναι λίγο πιο χαλαρά. Στην (γ) είναι πιο άνετα για εμάς που έχουμε μικρά παιδιά – Ειδικά στην (γ) δε χρειάζεσαι ομπρέλα όπου κ αν κάτσεις…–και στις 2 ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΕΡΑΣ – Η (γ) πέρυσι έγινε η αγαπημένη των παιδιών μας…
 3. Ρώσικος Ναύσταθμος: Είναι ρηχή παραλία, με άμμο, αλλά έχει πολύ ΗΛΙΟ, οπότε είναι καλύτερα να πας απόγευμα. Απέχει 10 λεπτά από το Ασκέλι με αμάξι και ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΕΡΑΣ. Φυσικά υπάρχει καντίνα με Καφέ, σνακ κλπ.
 4. Βαγιωνιά : Βρίσκεται  στο βόρειο μέρος του νησιού και είναι η αγαπημένη μας, απλά είναι κανένα 15 λεπτο από το Ασκέλι ή τον Πόρο με αμάξι.  Επίσης δεν πρέπει να πας μέρα που να  φυσάει. Εχει φυσικά ξαπλώστρες που πληρώνεις μόνο ό,τι πάρεις… και ωραίο μαγαζί με σαλάτα, καλαμάκια μπύρα κλπ… Εμείς την λατρεύουμε. Στην Επιστροφή σταμάτα για Φαγητό στην Οικογενειακή Ταβέρνα (με θέα) «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ«. Ωραίο φαγητό, Δροσιά, Άπλα και Παιδική Χαρά!!!!  SOS: η Βαγιωνιά το καλοκαίρι 2018 ήταν κλειστή – χωρίς Ξαπλώστρες, Καντίνα και πολύ βρώμικη…
 5. Άλλες Παραλίες:  Α) Το Κανάλι που βρίσκεται Δεξιά από το Γεφυράκι της Χώρας & είναι οργανωμένη – με 1-2 εστιατόρια-καφέ (2018 δεν πλήρωνες ξαπλώστρες).  Από τον Πόρο προς το Ρώσικο Ναύσταθμο συναντούμε με τη σειρά: Α) Την Πέρλια (Δεν προτείνεται για μπάνιο), Β) Το Μικρό Νεώρειο (μικρή με ξαπλώστρες και καντίνα), Γ) Την Ανάσα (πολύ μικρή με ξαπλώστρες) & δίπλα στο «Παύλου» με εστιατόριο-καφέ & ξαπλώστρες.
 6. Μόνο με σκάφος: Γερολιμένας & Φάρος Ντάνα Πόρου. Και οι 2 βρίσκονται μετά το Ρώσικο Ναύσταθμο.
 7. Τελος απέναντι στο Γαλατά, υπάρχουν 2 οι αμμουδερές παραλίες : α) Η Πλάκα και Β) Η Αλυκή. Η 2η αξίζει πολύ… είναι πολύ ωραία παραλία, οργανωμένη, με ξαπλώστρες & σνακ-μπαρ που πληρώνεις ο,τι παραγγείλεις. Υπάρχουν και δωμάτια πάνω στη θάλασσα , με πισίνα και μεγάλο προαύλιο χώρο και πάρκινγκ δικό τους…. με κόστος γύρω στα 40€ (είναι υπέροχα για παιδιά)

 

Φαγητό – Πέρα από όσα θα βρεις πιθανόν μόνος σου….

Μέσα στον Πόρο => στη μέση της διαδρομής, εκεί που έρχονται τα Δελφίνια θα βρεις: Σουβλάκια, Γρήγορο φαγητό, Αρκετές καφετέριες (οι πιο ωραίες είναι στην ΜΕΣΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ). Λίγο πιο αριστερά (όπως βλέπουμε τη Χώρα) έχει ένα μεγάλο παγωτατζίδικο. Μετά τη μεγάλη Πλατεία υπάρχει μία Υπέροχη Κλασική Μπλε Πιτσαρία (πραγματικά είναι υπέροχη).

Αν έχεις όρεξη να ανέβεις προς το Ρολόι, θα συναντήσεις και τον «Κήπο». Φημίζεται για το φαγητό του.

Μέσα στον Πόρο => από τη δεξιά μεριά (όπως βλέπουμε τη Χώρα)…

Α)  Θα βρεις Ψαροταβέρνες ΜΠΑΡΑΚΙΑ κλπ.

Β) Αν μπορείς, πρέπει να πας σε Δύο Ψαροταβέρνες: Α) «ΑΠΑΓΚΙΟ» (TOP) με απίστευτη εξυπηρέτηση και φαγητό Β)  «ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ» ή αλλιώς ο «ΑΝΤΩΝΗΣ» (TOP) – αν φας στο Μαϊστράλι ΚΑΛΑΜΑΡΙ θα με θυμηθείς … (το 1ο είναι λίγο τσιμπημένο αλλά αξίζει με το παραπάνω, το 2ο έχει τις κλασικές τιμές).

Γ)  ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ «ΣΠΗΛΙΑΔΑ» – σου φέρνει δίσκο και διαλέγεις.

Δ) «Macaroni & more»:  ΠΙΤΣΑ κ ΜΑΚΑΡΟΝΙ.

Ε) «ΠΑΓΩΤΑΤΖΙΔΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ»: θα δεις ένα γωνιακό Κόκκινο Μαγαζί – δίπλα στο «ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ».

Στο Μεγάλο Νεώρειο => Εστιατόριο: Ο ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο Ασκέλι => Εστιατόριο: Ευρυάλη – Πολύ ωραίο φαγητό, μαγειρευτό κυρίως. Φημίζεται και για την Πίτσα του.

Στην Πέρλια => Θα βρεις Εστιατόρια με Ψαράκι αλλά και Κρέας – Μαγειρευτά.  Ένα απόγευμα μετά το μπάνιο… πέρνα οπωσδήποτε από τον Άσπρο Γάτο! Μία από τις παλαιότερες και παραδοσιακότερες ταβέρνες του νησιού…

Γενικά Ψαροταβέρνες έχει παντού.. και ταβέρνες με απ’ όλα έχει παντού….

Μετά τη Μεγάλη πλατεία, προς τη δεξιά μεριά της Χώρας, υπάρχει ένα μαγαζί με Ηλεκτρονικά (κουκλάκια, αυτοκινητάκια κλπ) & ένα μικρό Καρουσέλ.

Επάνω στη Μεγάλη Πλατεία θα βρεις και ένα μαγαζί με παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά κλπ (φημίζεται για τα γλυκά του).

Τέλος, ερχόμενος Απο Βαγιωνιά ή Φεύγοντας απο Μοναστήρι….  σταμάτα για Φαγητό στην Οικογενειακή Ταβέρνα (με θέα) «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ«. Ωραίο φαγητό, Δροσιά, Άπλα και Παιδική Χαρά!!!!

SOS: Πάρκινγκ… (ο δρόμος στον Πόρο κλείνει 7.30-8 το απόγευμα … και από τις 2 μεριές)

 • Είτε παρκάρεις στο Λιμάνι και έχει λίγο περπάτημα κανένα 8 λεπτο…
 • Είτε από την Άλλη μεριά, ερχόμενος από «Περιφερειακό», και περπατάς λιγότερο… (Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ κυρίως για τα ΠΣΚ που έχει πολύ κόσμο)
 • Αν μείνεις μέσα στον Πόρο… δεν έχεις θάλασσα για μπάνιο και έχεις θέμα με το παρκάρισμα…. Και με παιδιά είναι πολύ δύσκολο

Πώς πας στον ΠΟΡΟ…. (εμείς 2 ενήλικες κ 2 παιδιά)

Αν δε θες αμάξι : πας κ έρχεσαι με ΔΕΛΦΙΝΙ Από ΠΕΙΡΑΙΑ είναι μόνο μία ΩΡΑ και έχει περίπου 25€ ο ενήλικας – και δρομολόγια πάρα πολλά.

Αν θες αμάξι (που λογικά εσύ θα θες)

 • είτε πας Πειραιά και παίρνεις το ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ που αναχωρεί συγκεκριμένες Μέρες κ ώρες – κάνει 2 ώρες κ 20 λεπτά (αν δεν έχει αλλάξει κάτι: 11,5€ ο ενήλικας και 29€ το αυτοκίνητο – 1 διαδρομή Πειραιάς προς Πόρο) – Εμάς μας βγαίνει πήγαινε έλα 106€ το καράβι (χωρίς βενζίνες κ έξοδα μέσα)– θα το βρεις μόνο εδώ https://www.saronicferries.gr/
 • είτε πας οδικώς – Αθήνα- Κόρινθος- Επίδαυρος – Γαλατάς – και περνάς απέναντι με ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΦΕΡΡΥ με 5 € (συνολική διαδρομή 2 ώρες κ 15 λεπτά – τα διόδια αν θυμάμαι καλά είναι γύρω στα 10€ να πας).  Εμάς μας βγαίνει πήγαινε έλα με διόδια και βενζίνη 80€ – μας βολεύει πιο πολύ γιατί μία που μπαίνουμε στο ΑΜΑΞΙ κ σε 2.30 ώρες είμαστε ΕΚΕΙ… Βέβαια τους αρέσει το αυτοκίνητο και συνήθως κοιμούνται μετά από κάποια ώρα..
 • Δες ΕΔΩ ΦΩΤΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ

Αυτά από εμάς για το αγαπημένο μας νησί..!! Καλά να περάσετε!

shutterstock_33029380153809

 

 

poro1s

Advertisement