Ανοιξιάτικη Βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τι θα λέγατε για μια Ανοιξιάτικη Βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης;

Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για Γονείς & Παιδιά που θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο. Μπορείτε είτε να επισκεφθείτε το εσωτερικό του Μουσείου κατά τις ώρες λειτουργίας του, είτε να κάνετε απλά μια βόλτα στον Προαύλιο χώρο του και στη συνέχεια να χαλαρώσετε στο Καφέ και Εστιατόριο του. Η περιοχή άλλωστε γύρω από το Μουσείο είναι από μόνη της υπέροχη για κοντινή οικογενειακή βόλτα…

Δείτε αναλυτικά τις ώρες λειτουργίας των παραπάνω, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε εντός και εκτός Μουσείου, ενημερωθείτε στο τέλος του κειμένου για τα παιδικά μενού  που θα βρείτε καθώς και το ΠΩΣ θα φτάσετε στο Μουσείο! Τέλος σκεφτείτε πόσο όμορφο θα ήταν μαζί με όλα τα παραπάνω να Απολαύσετε μικροί και μεγάλοι την υπέροχη μακέτα «Lego Acropolis» φτιαγμένη με 120.000 τουβλάκια Lego.

legoakropoli-ipop.gr_

 

Τα κείμενα και οι πληροφορίες που ακολουθούν προέρχονται από την Ιστοσελίδα του Μουσείου.

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια για την επίσκεψη στο Μουσείο

Θερινή Περίοδος (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου)

  • Δευτέρα -> 8:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.    (ώρα τελευταίας εισόδου: 3:30 μ.μ.)
  • Τρίτη έως Κυριακή -> 8:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.    (ώρα τελευταίας εισόδου: 7:30 μ.μ.)
  • Παρασκευή -> 8:00 π.μ. – 10:00 μ.μ.  (ώρα τελευταίας εισόδου: 9:30 μ.μ.)

Μειωμένο ωράριο Πάσχα: Την Μεγάλη Παρασκευή, το Μουσείο Ακρόπολης λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ. και το Μεγάλο Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Ημέρα ελεύθερης εισόδου: 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων)

Ώρες λειτουργίας για τα Πωλητήρια και το Καφέ & Εστιατόριο

Τα Πωλητήρια παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος του Μουσείου.

Τα Καφέ και Εστιατόριο παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Κάθε Παρασκευή το Εστιατόριο του δευτέρου ορόφου παραμένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

Θερινή περίοδος (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου).  

 Γενική είσοδος: 10 ευρώ

 Μειωμένη είσοδος: 5 ευρώ 

Ποιοι δικαιούνται μειωμένη ή ελεύθερη είσοδο; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται είτε απευθείας στο ταμείο του Μουσείου είτε μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-ticketing.

Ε: Μπορώ να πληρώσω το εισιτήριο με πιστωτική κάρτα;
A: Οι επισκέπτες έχουν την επιλογή να πληρώσουν το εισιτήριο είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα.

Ε: Μπορώ να ξαναμπώ στο Μουσείο, κάποια άλλη ώρα με το ίδιο εισιτήριο;
A: Όχι, τα εισιτήρια είναι μίας χρήσης μόνο.

Για την είσοδο των επισκεπτών σε Καφέ και Εστιατόριο:

  • στο Πωλητήριο και στο Καφέ του ισογείου δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου.
  • στο Πωλητήριο και στο Εστιατόριο του δεύτερου ορόφου απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Επικοινωνία

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9000900 email: info@theacropolismuseum.gr Πωλητήριαshops@theacropolismuseum.gr
Εμπορικό Τμήμα: (+30) 210 9000959, vicky.melikidou@theacropolismuseum.gr

Το Μουσείο Ακρόπολης υποστηρίζει την ανεξάρτητη επίσκεψη με τη δωρεάν διάθεση σακιδίων, καθώς και φυλλαδίων εξερεύνησης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα μιας γρήγορης και απλής περιήγησης με το παιδί χρησιμοποιώντας ένα από τα φυλλάδια εξερεύνησης ή μιας μεγαλύτερης σε διάρκεια και πιο σύνθετης χρησιμοποιώντας ένα από τα δανειστικά σακίδια, τα οποία περιλαμβάνουν επιπλέον και παιχνίδια. Το υλικό αυτό έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Τα Δανειστικά σακίδια περιέχουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες με βάση τα εκθέματα που υποστηρίζονται από πολύχρωμες, σχεδιασμένες για παιδιά εικόνες εκθεμάτων. Οι δραστηριότητες του σακιδίου προϋποθέτουν τη συνεργασία όλων των μελών της οικογένειας για την επίλυση των προκλήσεών του.

Οι Εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς αφορούν θεματικές δραστηριότητες που προσανατολίζουν τις οικογένειες σε ένα «μονοπάτι» εκθεμάτων στις αίθουσες του Μουσείου. Απαιτούν λιγότερο χρόνο και προσπάθεια από τη δράση με το σακίδιο αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μια δομημένη δραστηριότητα που μετατρέπει τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική δράση.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα φτιαγμένη με LEGO® που δώρισε στο Μουσείο Ακρόπολης το Μουσείο Nicholson στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ, έπειτα από πρωτοβουλία του Michael Turner, επιμελητή του Μουσείου Nicholson. Η Ακρόπολη χτίστηκε αποκλειστικά από 120.000 τουβλάκια LEGO® σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught. Η μακέτα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, στον χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών, δίπλα στο εστιατόριο.

legoakropoli-ipop.gr_

Μακέτα LEGO® Acropolis.

Στο χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις για θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου. Με μέσα και υλικό που διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως βίντεο, πρωτότυπα έργα, συλλογή χρωστικών, μοντέλα, προσομοιώσεις μέσων αρχαίας τεχνολογίας και εργαλεία, φωτίζονται πτυχές των αντικειμένων της συλλογής, ο τρόπος δημιουργίας τους, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Στο χώρο αυτό οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα «Lego Acropolis» φτιαγμένη με 120.000 τουβλάκια Lego.

Την τρέχουσα περίοδο δεν πραγματοποιούνται Επιπλέον οικογενειακά προγράμματα.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ (στο τέλος του κειμένου θα βρείτε πληροφορίες για το Πώς θα φτάσετε)

Το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ακρόπολης, στην ιστορική περιοχή του Μακρυγιάννη. Απέχει 300 μέτρα από την Ακρόπολη και περίπου 2 χιλιόμετρα από την κεντρική Πλατεία Συντάγματος. Η είσοδος του Μουσείου βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου της Οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, του κεντρικού άξονα του δικτύου των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων της πόλης. Ο σταθμός  Ακρόπολη του Μετρό βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χώρου του Μουσείου.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η κύρια είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στην Οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η αποβίβαση των επιβατών από τουριστικά λεωφορεία γίνεται στην Οδό Χατζηχρήστου και η είσοδός τους από την Οδό Μητσαίων.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Στην είσοδο του Μουσείου υπάρχει σύστημα ελέγχου αποσκευών X-Ray. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται στους επισκέπτες να αποφεύγουν τις μεγάλες αποσκευές.

ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ

Το βεστιάριο βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Μουσείου, όπου οι επισκέπτες υποχρεούνται να αφήνουν τα σακίδιά τους και ογκώδη αντικείμενα. Το Μουσείο δεν φέρει ευθύνη για εύθραυστα ή πολύτιμα αντικείμενα που φυλάσσονται στο βεστιάριο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ
Το Μουσείο διαθέτει δωρεάν παιδικά καροτσάκια που παραλαμβάνονται στο βεστιάριο με την παράδοση ταυτότητας.

ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ
Στην βόρεια πλευρά του πρώτου ορόφου του Μουσείου λειτουργεί δωμάτιο γονέων για τη φροντίδα βρεφών και μικρών παιδιών.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Για τους μικρούς επισκέπτες θα βρείτε στο Πωλητήριο του ισογείου μια πλούσια ποικιλία από παιχνίδια, κατασκευές και άλλα μοντέρνα είδη εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, το βιβλιοπωλείο του δεύτερου ορόφου σας προτείνει μια πλούσια σειρά παιδικών βιβλίων σχετικών με την Ακρόπολη και την Ελληνική Ιστορία. Περισσότερα…

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Τα παιδιά με τους γονείς τους μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις, να κάνουν παρατηρήσεις και να διατυπώσουν απόψεις για τα εκθέματα στους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου. Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές βρίσκονταιδίπλα στα εκθέματα και με τη βοήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets) μπορούν να συνοδέψουν τους επισκέπτες στο προσωπικό τους ταξίδι στον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο δείχνοντας πλούσιο εποπτικό υλικό. Ένας Αρχαιολόγος-Φροντιστής βρίσκεται σε σταθερό σημείο στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, όπου υπάρχει η σχετική σήμανση, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10 π.μ. – 2 μ.μ. και κάθε Σάββατο 11 π.μ. – 2 μ.μ. Σε αυτό το σημείο προσφέρεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν και να αγγίζουν υλικά, εργαλεία, πειραματισμούς και μιμήσεις αρχαίων έργων που σχετίζονται με τη συλλογή του Μουσείου και την αρχαιότητα. Επιπλέον, κάθε Σάββατο από τις 9:30 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. στο αναγνωστήριο του δευτέρου ορόφου, τα παιδιά με τους γονείς τους μπορούν να ξεφυλλίσουν με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές παιδικά βιβλία για την αρχαία Ελλάδα και να συζητήσουν μαζί τους για θέματα της επιλογής τους που αφορούν στην έκθεση και τη ζωή των αρχαίων. Τέλος, τα παιδιά με τους γονείς τους μπορούν να συμμετέχουν στις θεματικές παρουσιάσεις των Αρχαιολόγων – Φροντιστών. Δείτε το πρόγραμμα.

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

WiFi

Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Μουσείου σε όλους τους χώρους.

KINHTA ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Η χρήση κινητών τηλεφώνων επιτρέπεται μόνο στον προθάλαμο, στο εστιατόριο και στο αναψυκτήριο του Μουσείου.

ΛΗΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η ερασιτεχνική φωτογράφιση και κινηματογράφηση επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου, εκτός από την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης. Δεν επιτρέπεται η χρήση φλας και πρόσθετου επαγγελματικού εξοπλισμού (φορητά φώτα και τρίποδο) στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου. Η δημοσίευση του υλικού σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δεν επιτρέπεται. Φωτογραφίες για προσωπική χρήση θα βρείτε εδώ.

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Με περισσότερα από 300 εκθέματα και με τη συνδρομή εικόνων, προπλασμάτων, σχεδίων και αναπαραστάσεων, ο Οδηγός του Μουσείου Ακρόπολης προσφέρει μια πολύχρωμη εισαγωγή στον πλούτο και την ποικιλία των συλλογών του. Ο Οδηγός είναι διαθέσιμος στα Πωλητήρια στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Εκτός από τον Πλήρη Οδηγό, οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν στα Πωλητήρια τον Σύντομο Οδηγό του Μουσείου στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ο Σύντομος Οδηγός είναι επίσης διαθέσιμος δανειστικά σε γραφή Braille, ελληνική και αγγλική, στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Το Μουσείο δεν οργανώνει ξεναγήσεις αλλά προτείνει στους επισκέπτες να απευθύνονται στο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών για την εύρεση ξεναγού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Το Γραφείο Πληροφοριών βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου, δίπλα στα ταμεία εισιτηρίων και λειτουργεί τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να παραλάβουν δωρεάν το χάρτη του Μουσείου σε 8 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρώσικα, κινέζικα και ιαπωνικά), καθώς και τις φόρμες απώλειας αντικειμένων και παρατηρήσεων.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ

Το Μουσείο έχει δύο πωλητήρια, ένα στο ισόγειο και ένα στον δεύτερο όροφο, στα οποία διατίθενται στους επισκέπτες είδη που ολοκληρώνουν την εμπειρία της επίσκεψής τους στο Μουσείο αλλά και είδη που μπορούν να τα προσφέρουν ως δώρα. Τα Πωλητήρια παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Για την είσοδο των επισκεπτών στο Πωλητήριο του ισογείου δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου. Για την είσοδο των επισκεπτών στο Πωλητήριο του δεύτερου ορόφου απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Περισσότερα…

ΚΑΦΕ & ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στο ισόγειο του Μουσείου λειτουργεί καφέ που το γυάλινο δάπεδό του επιτρέπει τη θέαση στην αρχαιολογική ανασκαφή ενώ στον δεύτερο όροφο λειτουργεί εστιατόριο με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη. Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο Καφέ του ισογείου δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου. Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο εστιατόριο του δεύτερου ορόφου απαιτείται η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου από τα ταμεία εισιτηρίων. Περισσότερα…

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

Με θέα τις Καρυάτιδες και το αέτωμα του Εκατόμπεδου, το αναγνωστήριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου αποτελεί έναν ξεχωριστό χώρο μάθησης. Οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιήσουν το χώρο και να ξεφυλλίσουν βιβλία για όλες τις ηλικίες σχετικά με την Ακρόπολη, την αρχαία Ελλάδα και το Μουσείο. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το δικό τους υπολογιστή και το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΩΝ

Στο χώρο του Εργαστηρίου Τεχνών στο δεύτερο όροφο του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις για θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου. Με μέσα και υλικό που διαρκώς εμπλουτίζονται, όπως βίντεο, πρωτότυπα έργα, συλλογή χρωστικών, μοντέλα, προσομοιώσεις μέσων αρχαίας τεχνολογίας και εργαλεία, φωτίζονται πτυχές των αντικειμένων της συλλογής, ο τρόπος δημιουργίας τους, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Στο χώρο αυτό οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την ευφάνταστη μακέτα «Lego Acropolis» φτιαγμένη με 120.000 τουβλάκια Lego.

Legoacropol

Φαγητό στο Μουσείο για Οικογένεια με Παιδιά.

Τα Καφέ και Εστιατόριο παραμένουν ανοιχτά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Κάθε Παρασκευή το Εστιατόριο του δευτέρου ορόφου παραμένει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

Για την είσοδο των επισκεπτών:

  • στο Πωλητήριο και στο Καφέ του ισογείου δεν απαιτείται η προμήθεια εισιτηρίου.
  • στο Πωλητήριο και στο Εστιατόριο του δεύτερου ορόφου απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΕΝΟΥ στα Καφέ και Εστιατόρια του Μουσείου!

menoypaidiko

 

 

11111111111111111

Advertisement